Každý, kdo si míchá ví, že některé příchutě potřebují „zrát“ (neodborný termín, ale běžně užívaný a chápeme ho). Nicméně, i po zrání, je třeba, aby se příchuť nějak skladovala.

Zrání

Když dávám příchutě zrát, osobně doporučuji podmínky, které používám, nechávám je v pokoji, kde není přímí sluneční svit, světlo ano. Teploty většinu času jsou okolo dvaceti stupňů celsia a co se týče protřepávání, protřepám po namíchání a poté až je chci zkusit.

Někteří skladují v lednici, nicméně berte v potaz, že čím chladnější prostředí, tím pomalejší zrání.

A poslední připomínkou je nikotin, ten zajisté ovlivňuje zrání, osobně mám nepodložený dojem, že liquidy s nikotinem zrají jemně rychleji a jejich chuť mi osobně sedí lépe, i když vezmu v potaz pouze 1,5mg, což člověk ani necítí.

Skladování

U skladování využívám jednoduše dvě místa. Police, kde slunce nesvítí, je tam pokojová teplota, a vše je OK. Druhé a více časté místo, je batoh, stejně jsem furt někde v tahu a vapovat je potřeba.

Někteří skladují v lednicích, což absolutně nezavrhuji, znám příchutě, které mi hodně chutnají, ale po týdnu se jednoduše „přezrají“ a už se to nedá hulit, proto je lednice jak dělaná, tento proces krásně zpomalí.

Jak necháváte zrát a skladujete vaše dobroty vy? Pochlubte se.

back-to-top-icon-png-7.jpg kopie