Každý, kdo si míchá ví, že některé příchutě potřebují „zrát“ (neodborný termín, ale běžně užívaný a chápeme ho). Nicméně, i po zrání, je třeba, aby se příchuť nějak skladovala.

Zrání

Když dávám příchutě zrát, osobně doporučuji podmínky, které používám, nechávám je v pokoji, kde není přímí sluneční svit, světlo ano. Teploty většinu času jsou okolo dvaceti stupňů celsia a co se týče protřepávání, protřepám po namíchání a poté až je chci zkusit.

Někteří skladují v lednici, nicméně berte v potaz, že čím chladnější prostředí, tím pomalejší zrání.

A poslední připomínkou je nikotin, ten zajisté ovlivňuje zrání, osobně mám nepodložený dojem, že liquidy s nikotinem zrají jemně rychleji a jejich chuť mi osobně sedí lépe, i když vezmu v potaz pouze 1,5mg, což člověk ani necítí.

Skladování

U skladování využívám jednoduše dvě místa. Police, kde slunce nesvítí, je tam pokojová teplota, a vše je OK. Druhé a více časté místo, je batoh, stejně jsem furt někde v tahu a vapovat je potřeba. 

Někteří skladují v lednicích, což absolutně nezavrhuji, znám příchutě, které mi hodně chutnají, ale po týdnu se jednoduše „přezrají“ a už se to nedá hulit, proto je lednice jak dělaná, tento proces krásně zpomalí.

Jak necháváte zrát a skladujete vaše dobroty vy? Pochlubte se.

Dominik

Jsem čistě subjektivní recenzent, který se snaží pomoci těm, kteří si nejsou jisti, vybrat těm, co nejsou rozhodnuti. To vše pomocí svých recenzí, kterými bych rád přiblížil dané produkty a řekl svůj názor.

Zobrazit všechny příspěvky

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Sociální sítě

Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

Technická podpora